В’ялені помідори – це дуже смачна закуска, незвична і незвична для нашої місцевості. Приготувати це блюдо можна швидше всього в конвекційної печі. Ця заготовка безпосередньо залежить від вашої фантазії і смакових уподобань, тому ви можете підібрати ідеальний смак заготовки для себе.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Помідори свіжі (сливоподібні) – 2 кг
- Прованські трави – за смаком
- Розмарин – за смаком
- Часник – за смаком
- Сіль – за смаком
- Масло оливкове – для змазування
Процес приготування:
Рецепт в’ялених томатів в духовці з конвекцією простий у приготуванні! Візьміть міцні м’ясисті помідори і розріжте їх навпіл уздовж.
З них потрібно вийняти серединки з насінням, після чого розкласти їх на кількох шарах паперового рушника зрізом вгору.
Далі потрібно просолити кожну половинку і перевернути зрізом вниз, щоб вийшла вся зайва рідина.
Деко застелити пекарської папером і злегка змастіть її оливковою олією.
Томати щільно укладіть на папері і вкладіть всередину кожної помідори суміш прованських трав, розмарин, нарізаний на невеликі шматочки часник або часник в гранулах. Суміш і кількість спецій з сіллю регулюйте строго на свій смак, щоб надати заготівці унікальність.
поставте Деко в духовку на режим конвекції при температурі від 60 до 90 градусів. Періодично перевіряйте готовність томатів та регулюйте температуру, щоб вони поступово просушувались. Це займе у сумі близько десяти-дванадцяти годин при найнижчих температурах.
Готові помідори щільно складіть у стерильну банку і залийте оливковою олією. Зберігати закуску потрібно в холодильнику, вони там проживуть від двох до десяти тижнів в залежності від того, наскільки сильно ви їх засушили.
Подавайте їх як інгредієнт тостів з вершковим сиром або як окрему закуску до гарячих страв.
В'ялені помідори В'ялені помідори в банках В'ялені помідори в олії В'ялені помідори з олією і часником В'ялені помідори з прованськими травами В'ялені помідори на зиму