Багато люблять вишню, але, щоб поласувати улюбленою ягодою взимку, потрібно якимось чином її зберегти. Деякі заморожують ягоди, деякі варять варення. Я пропоную приготувати надзвичайно смачне і ароматне вишневе желе на зиму. Цей рецепт обов’язково стане вашим фаворитом.
Інгредієнти: на 0.7 л.
- Вишня – 1 кг
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Желатин харчовий – 10 гр.
Процес приготування:
Готувати вишневе желе на зиму просто! Підготуйте все необхідне для приготування вишневого желе.
Вишню викладіть на сито, ретельно промийте і дайте стекти зайвої рідини.
З допомогою шпильки або спеціального пристосування вийміть кісточки.
Необхідну кількість желатину насипте в невелику ємність і залийте питною водою. Залиште на 10-15 хвилин для набухання.
Тим часом підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі, духовій шафі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом. Банки і кришки повинні бути повністю сухими.
Очищені від кісточок ягоди викладіть в чашу блендера.
Подрібніть до однорідної консистенції.
В каструлю, в якій будете варити желе, вилийте вишневу масу, всипте цукровий пісок і додайте набряклий желатин. Бажано брати каструлю з товстим дном. Ретельно перемішайте вміст каструлі.
Поставте каструлю з вишнею на середній вогонь. Доведіть до кипіння. Періодично знімайте утворилася пінку. Зменшіть вогонь і варіть приблизно 3-5 хвилин.
Зніміть з вогню.
З допомогою ополоника акуратно гаряче желе розлийте по стерильним банкам. Банки з вишневим желе накрийте стерильними кришками і закатайте ключем, переверніть догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження.
Потім переверніть банки і перемістіть в темне прохолодне місце на довгострокове зберігання.
Приємного насолоди!
Варення з вишні Вишневе варення без кісточок з желатином Желе з вишні Желе з вишні без кісточок Желе з вишні з желатином Желе на зиму