Вашій увазі представлений спосіб приготування вишневого джему, при якому смакові і колірні якості ягоди, яка стала основою цього десерту, зберігаються по максимуму. А такий ефект досягається саме завдяки тому, що такий компонент джему як цукор додається в самому фіналі приготування.
Інгредієнти: на 0.8 порц.
- Вишня – 1 кг
- Цукор-пісок – 800 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати вишневий джем для млинців, в першу чергу необхідно перебрати і промити вишню
Наступний крок – позбавляємося від вишневих кісточок за допомогою спеціального пристосування. У тому випадку, якщо пристрій для виймання кісточок у вас відсутній, бажаної мети можна досягти за допомогою голки або ножа. В принципі якщо після цього зовнішній вигляд ягід залишиться непривабливим, не варто зневірятися. В даному випадку це не так важливо.
Ягоди без кісточок відправляємо в каструлю і варимо на середньому вогні. Після того, як вишня закипить, вогонь потрібно поставити на мінімум і варити близько години. По закінченні цього часу дайте вишні охолонути. Потім подрібніть вишню. Для цих цілей краще всього використовувати занурювальний блендер. Потім подрібнені вишні в сиропі, який з них виділився, знову відправляємо варитися на годину. Потім знову остуджуємо.
В третій раз відправляємо варитися вишню, але вже на 20 хвилин, при цьому постійно помішуючи. Після цього даємо вишні охолонути. Далі необхідно в отриману масу додати цукор, потім знову відправляємо варитися на півгодини, протягом якого джем потрібно постійно помішувати.
Розливаємо джем в чисті сухі банки. Зберігайте в прохолодному місці.
Вишневий джем можна використовувати як самостійний десерт, а можна в якості начинки для пирогів, млинців і булочок.
Варення з вишні Вишня з цукром на зиму Вишня на зиму Джем з вишні Джеми