Повидло повинно бути густим і зовсім не обов’язково готувати його на зиму. Можна приготувати таке ласощі просто до чаю зі свіжим батоном.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Яблука – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 400 гр.
  • Лимон – 0.5 шт.

Процес приготування:

Як приготувати яблучне повидло в домашніх умовах? Яблука вимийте, виріжте серцевину, видаліть насіння і зріжте шкірку.

Подрібніть фрукти на невеликі шматки.

З допомогою зручного інструменту (комбайни, м’ясорубки або терки) перетворіть яблука в пюре і викладіть її в каструлю.

Додайте цукор і сік половини лимона. Добре розмішайте і поставте нагріватися на малий вогонь. Після закипання поваріть 1 годину, постійно помішуючи. Залиште проварене повидло охолонути під кришкою на 2 години. І знову поваріть 1 годину.


Перекладіть гаряче повидло в чисту стерильну банку і закрийте кришкою. Перемістіть повидло в холодильник або відразу подавайте до чаю.

Приємного чаювання!

Повидло Повидло з яблук