Повидло повинно бути густим і зовсім не обов’язково готувати його на зиму. Можна приготувати таке ласощі просто до чаю зі свіжим батоном.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Яблука – 500 гр.
- Цукор-пісок – 400 гр.
- Лимон – 0.5 шт.
Процес приготування:
Як приготувати яблучне повидло в домашніх умовах? Яблука вимийте, виріжте серцевину, видаліть насіння і зріжте шкірку.
Подрібніть фрукти на невеликі шматки.
З допомогою зручного інструменту (комбайни, м’ясорубки або терки) перетворіть яблука в пюре і викладіть її в каструлю.
Додайте цукор і сік половини лимона. Добре розмішайте і поставте нагріватися на малий вогонь. Після закипання поваріть 1 годину, постійно помішуючи. Залиште проварене повидло охолонути під кришкою на 2 години. І знову поваріть 1 годину.
Перекладіть гаряче повидло в чисту стерильну банку і закрийте кришкою. Перемістіть повидло в холодильник або відразу подавайте до чаю.
Приємного чаювання!
Повидло Повидло з яблук