Густе повидло з яблук і апельсина можна додавати у випічку. Пироги і пиріжки з такою начинкою виходять смачними і ароматними.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Яблука – 1 кг
  • Апельсин – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування яблучного повидла з апельсином? Яблука ретельно промиваємо під водою, розрізаємо на невеликі шматочки, попередньо звільнивши від кісточок. Шматочки викладаємо в каструлю, заливаємо склянкою води і варимо до м’якості.

Моєму апельсини і отримуємо з них цедру. Для цього натираємо шкірку на дрібній тертці. Залишилися плоди подрібнюємо в блендері.

Яблука остуджуємо і також подрібнюємо в кашку. Робимо це за допомогою блендера і металевого друшляка.

Яблучне пюре викладаємо назад в каструлю. До нього додаємо цукор, цедру і апельсинове пюре. Перемішуємо і ставимо на помірний вогонь. Доводимо до кипіння і після варимо 20 хвилин.

Готове ароматне повидло розливаємо по банках, закутуємо їх ковдрою і залишаємо повного остигання.

Після чого яблучно-апельсинова ласощі готовий до вживання. Повидло виходить дуже густим, що зручно для додавання в випічку. Приємного апетиту!

Повидло Повидло з яблук