Це варення – просто неймовірно смачне і ароматне, дуже корисне. Таке варення можна їсти вприкуску з чаєм або використовувати для випічки. Тонкий смак і аромат волоських горіхів з корицею надає деякий східний аромат варенню, наповнює теплом і затишком.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Слива синя – 2 кг
  • Цукор-пісок – 0,6 кг
  • Імбир мелений – 1 ч. л.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Волоський горіх – 150 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування повидла зі слив з горіхами? Акуратно вимийте заздалегідь зібрані і перебрані сливи, обсушіть їх і розріжте навпіл. Видаліть кісточки з плодів.

Волоські горіхи очистіть і роздрібніть їх ножем або спеціальним приладом для тисняви горіхів.

Сливи покладіть в каструлю, всипте цукровий пісок і включіть вогонь. Варіть варення поки воно не закипить.

В каструлю додайте імбир і корицю. Варіть сливове варення протягом години, щоб воно добре уварилось і загусло. Якщо воно саме по собі не выварилось в повидло, то перебити варення блендером в середині варіння. Після того як ви подрібніть варення, додайте в нього горіхи.

Варення можете відразу закрити в стерильні банки і закатати стерильними кришками, або їсти просто так, переклавши в чисту суху ємність.

Варення з слив Варення зі слив з волоськими горіхами Варення зі слив з корицею Повидло Повидло зі сливи Сливи на зиму