Густе і ароматне яблучне повидло з корицею – чудове ласощі, яке підходить до оладок і пиріжків. Готувати повидло з яблук дуже легко, і воно не може не вийти, так як рецепт гранично простий. Обов’язково візьміть це повидло собі на замітку, для хорошого яблучного врожаю.
Інгредієнти: на 1 л.
- Яблука – 1 кг
- Цукор-пісок – 0,7 кг
- Вода – 1 склянка
- Кориця – 1,5 – 2 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати яблучне повидло з корицею. Яблука і цукровий пісок підготуйте заздалегідь і викладіть на стіл, щоб нічого не забути.
Вимийте яблучка в проточній воді і наріжте їх на часточки, видаливши серцевину з кожного яблука. Викладіть яблучка в каструлю і влийте до них воду, зніміть каструлю на вогонь і варіть до розм’якшення.
Варіть яблука до повного розм’якшення, щоб суміш в каструлі була схожа на густу більш-менш однорідну кашу. При необхідності додайте трохи більше води, але обов’язково випаровуйте її.
Залиште яблука на ніч в каструлі при кімнатній температурі, прикривши каструлю марлею. Потім перебити яблучка за допомогою блендера або пропустіть суміш через сито двічі.
В результаті у вас повинно вийти абсолютно однорідне яблучне пюре.
Додайте в каструлю з яблучним пюре цукровий пісок і поверніть каструлю на вогонь, поступово нагрівайте пюре і перемішуйте його.
Після закипання яблучного пюре проваріть його на повільному вогні близько п’ятнадцяти хвилин, потім зніміть суміш з вогню і залиште пюре на шість годин.
Всипте в повидло корицю, добре перемішайте і поверніть каструлю на вогонь. Доведіть повидло до кипіння, безперервно помішуючи його.
До моменту, коли повидло буде вже густим і повністю готовим, ви повинні простерилізувати банки і кришки для закачування.
Розподіліть готове повидло по банкам і залиште до повного охолодження в кімнаті, прикривши банки марлею. Коли верх повидла стане покритий скоринкою, закрийте банки кришками.
Повидло можете зберігати в холодильнику або льосі і їсти з будь випічкою – млинцями, оладками, хлібом.
Приємного апетиту!
Повидло Повидло з яблок