Для того, щоб варення було густе, його треба довго уварювати. Та й цукру варто покласти побільше. Такий варіант не всім подобається, так як містить більше калорій менше вітамінів. Проте, якщо додати в повидло пектин, то час варіння і вміст цукру можна суттєво зменшити, а консистенція від цього нітрохи не постраждає. Всі пропорції і подробиці викладені в даному рецепті.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Яблука – 2 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Пектин – 20 гр.
Процес приготування:
Готувати яблучне повидло з пектином просто! Яблука для приготування повидла ретельно промиваємо й обсушуємо. Розрізаємо яблука на частини і вирізаємо тонким ножем насіннєві коробочки. Шкірку зрізати не потрібно.
Очищені від насіння яблука ріжемо на дрібні шматочки і викладаємо їх в посуд для варіння варення.
Засипаємо яблука цукровим піском і перемішуємо.
Ставимо посуд на плиту і доводимо вміст до кипіння. Не забуваємо часто помішувати, щоб цукор не пригорів. Варимо повидло при кипінні середньої інтенсивності протягом десяти хвилин.
Після закінчення зазначеного часу висипаємо пектин у повидло і ретельно перемішуємо. Продовжуємо варіння ще п’ять-десять хвилин.
Банки і кришки для зберігання повидла слід ретельно промити, простерилізувати і дати висохнути.
Розкладаємо повидло в підготовлені банки, закриваємо кришкою і даємо повністю охолонути. Остигле повидло прибираємо в прохолодне і темне місце зберігання.
через кілька днів повидло помітно густіє і набуває щільну, пружну консистенцію.
Приємного апетиту!
Повидло Повидло з яблук