Рецептів яблучного повидла багато, на будь-який смак і колір. Даний варіант яблучного ласощі пропонуємо приготувати з желатином. Це забезпечить щільну консистенцію – таке повидло зручно використовувати з млинцями, тостами, як начинку в пиріжки. Яблука бажано використовувати солодких сортів – який смак і текстура у них підходять саме для приготування густого повидла. Та й цукру не доведеться додавати багато.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Яблука – 1 кг
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Желатин харчовий – 2 ст. л.
- Вода (для яблук) – 2 ст. л.
- Вода (для желатину) – 1 склянка
Процес приготування:
Як почати готувати яблучне повидло з желатином? Яблука промиваємо від забруднень, обсушуємо.
Желатин заливаємо водою і залишаємо набухати на десять-п’ятнадцять хвилин.
Кожне яблуко розрізаємо на чотири частини і вирізаємо насіннєві коробочки. Шкірку можна не зрізати. Четвертинки далі ріжемо на шматочки дрібніші.
Укладаємо шматочки яблук в каструлю і вливаємо вказану кількість води.
Ставимо каструлю на плиту і доводимо вміст до кипіння. Варимо п’ять-десять хвилин до розм’якшення яблучної м’якоті.
Висипаємо цукровий пісок в яблука, перемішуємо і уварюють протягом 20-30 хвилин при досить активному кипінні. Не забуваємо постійно помішувати, щоб уникнути пригорання.
Поки повидло вариться, желатин розмішуємо до підлоганого розчинення гранул.
наприкінці варіння вливаємо желатин в повидло, перемішуємо і варимо ще десять хвилин.
Гаряче повидло розкладаємо по стерильним банкам і закриваємо сухими простерилизованными кришками.
Охолоджені банки з повидлом прибираємо в місце зберігання. Після закінчення декількох днів повидло стане набагато густіше.
Приємного апетиту!
Повидло Повидло з яблок