Рецептів яблучного повидла багато, на будь-який смак і колір. Даний варіант яблучного ласощі пропонуємо приготувати з желатином. Це забезпечить щільну консистенцію – таке повидло зручно використовувати з млинцями, тостами, як начинку в пиріжки. Яблука бажано використовувати солодких сортів – який смак і текстура у них підходять саме для приготування густого повидла. Та й цукру не доведеться додавати багато.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Яблука – 1 кг
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Желатин харчовий – 2 ст. л.
  • Вода (для яблук) – 2 ст. л.
  • Вода (для желатину) – 1 склянка

Процес приготування:

Як почати готувати яблучне повидло з желатином? Яблука промиваємо від забруднень, обсушуємо.

Желатин заливаємо водою і залишаємо набухати на десять-п’ятнадцять хвилин.

Кожне яблуко розрізаємо на чотири частини і вирізаємо насіннєві коробочки. Шкірку можна не зрізати. Четвертинки далі ріжемо на шматочки дрібніші.

Укладаємо шматочки яблук в каструлю і вливаємо вказану кількість води.

Ставимо каструлю на плиту і доводимо вміст до кипіння. Варимо п’ять-десять хвилин до розм’якшення яблучної м’якоті.

Висипаємо цукровий пісок в яблука, перемішуємо і уварюють протягом 20-30 хвилин при досить активному кипінні. Не забуваємо постійно помішувати, щоб уникнути пригорання.

Поки повидло вариться, желатин розмішуємо до підлоганого розчинення гранул.

наприкінці варіння вливаємо желатин в повидло, перемішуємо і варимо ще десять хвилин.

Гаряче повидло розкладаємо по стерильним банкам і закриваємо сухими простерилизованными кришками.

Охолоджені банки з повидлом прибираємо в місце зберігання. Після закінчення декількох днів повидло стане набагато густіше.

Приємного апетиту!

Повидло Повидло з яблок