Перший прикорм, солодощі до чаю, десерт для тих, хто на дієті – все це можна віднести до низькокалорійного пюре з яблук, який я рекомендую приготувати. Закачування, зроблені таким чином, зберігаються близько року, а приготування не займає багато часу.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Яблука – 2 кг
  • Вода – 200 мл

Процес приготування:

Як приготувати яблучне пюре блендером на зиму? Плоди для цього рецепта, слід вибирати кисло-солодкі на смак, стиглі, але не занадто м’які. Можна використовувати фрукти з ушкодженнями, головне, все начисто обрізати.

Знімаємо шкірку, в цьому відмінно допомагає овощечистка.

Очищені яблука нарізаємо довільно і позбавляємося від серцевини, насіння і плодоніжок.

Шкірку, яку ми зняли, не поспішайте викидати: вона відмінно зберігається в морозилці, а можна використовувати у приготуванні компотів та при заварюванні ароматного чаю.

Підготовлені інгредієнти перекладаємо в емальовану каструлю відповідного розміру, вливаємо трохи менше склянки води і ставимо на плиту, варимо на маленькому вогні близько 25-30 хвилин (бажано прикрити посуд кришкою).

Поки наші яблучка тушкуються, саме час підготувати банки стерилізуємо їх так, як вам зручно. Робити це можна в мікрохвильовій печі, в духовій шафі і навіть з допомогою чайника.

За півгодини фрукти стали м’якими і податливими. Перебиваємо їх заглибним блендером до однорідності і повертаємо на вогонь. Як тільки маса почне кипіти – відразу вимикаємо.

Готове пюре розкладаємо по банках і закатуємо. Зберігаємо в льосі або підвалі. Приємного апетиту!

Новости