Хочете заготовити корисне фруктове-овочеве пюре на зиму? Зверніть увагу на поєднання яблуко-гарбуз. Воно виходить делікатно-солодким, не нудотним, з гладкою консистенцією і досить густим. Відмінний варіант натурального перекусу для дітей.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Яблука (очищені) – 400 гр.
- Гарбуз (очищені) – 300 гр.
- Вода – 100 мл
- Лимонний сік – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 100 гр.
Процес приготування:
Як приготувати яблучне пюре з гарбузом на зиму? Яблука вимиваємо, обсушуємо, зрізаємо шкірку і вирізаємо насінну коробочку. Яблучну м’якоть ріжемо на невеликі шматочки. З гарбузом поступаємо аналогічно. Сировину поміщаємо в каструлю.
Вливаємо воду, ставимо на плиту. Нагріваємо до кипіння, потім зменшуємо температуру плити і тушкуємо яблука з гарбузом під кришкою до м’якості. Періодично помішуємо для рівномірного гасіння. На процес піде приблизно двадцять-двадцять п’ять хвилин.
Розм’якшені яблука з гарбузом пробиваємо заглибним блендером до однорідності. У пюре додаємо цукор, вливаємо лимонний сік, повертаємо на плиту і доводимо до кипіння.
Варимо пюре при слабкому кипінні десять хвилин. Помішуємо, щоб не пригоріло. Паралельно можна поставити чисті банки і кришки на стерилізацію.
Готове гаряче пюре розкладаємо по чистим сухим стерилізованим банкам. Загвинчуємо пюре чистими сухими стерильними кришками. Даємо заготівлі охолонути, після чого прибираємо її на зберігання в сухе прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Новости