Яблучне пюре – хороша альтернатива варенню для тих, хто любить менш калорійні фруктові заготовки. Цукор в пюре додаємо, але його кількість істотно менше, ніж у варенні.
Інгредієнти: на 0.7 л.
- Яблука – 1 кг
- Вода – 3 – 4 ст.
- Цукор-пісок – 1,5 склянки
Процес приготування:
Готувати яблучне пюре з цукром на зиму легко! Яблука промиваємо, зрізаємо шкірку, видаляємо насінну коробочку. Яблучну м’якоть ріжемо на шматочки.
В каструлю з товстим дном вливаємо воду, додаємо цукор, перемішуємо, закладаємо яблука, знову перемішуємо, ставимо на плиту.
Нагріваємо до кипіння, зменшуємо вогонь до середньо-низького значення і тушкуємо яблука при помішуванні орієнтовно двадцять хвилин. Яблука поступово утворюють розварену неоднорідну масу.
Тушковані яблука можна вручну обробити товкачем для більшої однорідності або пробити заглибним блендером. В останньому випадком пюре буде повністю гомогенним.
Готове гаряче пюре розкладаємо по чистим і сухим стерилізованим банкам, прикриваємо сухими стерилізованими кришками, ставимо на стерилізацію на десять хвилин. Після стерилізації закручуємо банки кришками, перевертаємо догори дном для перевірки герметичності. Даємо охолонути і прибираємо на зберігання в сухе прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Новости