Коли на дворі осінь, а гілки дерев досі згинаються під вагою плодів і вже закатано 100 банок з нудотним варенням, саме час приготувати ніжне пюре з яблук. Таке ласощі відмінно підходить для начинки пиріжків, просочення коржів і просто поїдання ложкою з банки.
Інгредієнти: на 1 л.
- Яблука – 1,5 кг
- Цукор-пісок – 400 – 450 гр.
- Желатин харчовий – 10 гр.
Процес приготування:
Для приготування густого яблучного пюре з желатином на зиму, за консистенцією нагадують желе, краще всього підійдуть яблука сорту «Антонівка», в них міститься максимальна концентрація пектину. Плоди промиваємо, обсушуємо й розрізаємо навпіл, вирізаємо насінну коробочку.
Половинки фруктів викладаємо на деко (зрізом вниз), застелений пергаментним папером для запікання, і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 25-30 хвилин.
Через півгодини виймаємо з духовки (за цей час яблука повинні стати дуже м’якими і податливими) і охолодити при кімнатній температурі 10-15 хвилин.
Поки половинки остигають – заливаємо желатин окропом і залишаємо набухати.
Через 15 хвилин, перекладаємо яблука в блендер і подрібнюємо до консистенції пюре. Як правило, це займає не більше 3 хвилин.
Отриману масу додатково перетираємо через дрібне сито для отримання максимально однорідної консистенції. Після, у яблука додаємо желатин, цукровий пісок і відправляємо на плиту.
Варимо на повільному вогні 10-15 хвилин, перекладаємо в стерильні банки або ж просто в піалу (якщо хочете з’їсти відразу).
Наповнені банки відразу закатуємо і після охолодження зберігаємо в прохолодному місці. Або ж остуджуємо і відразу подаємо до столу. Приємного апетиту!
Новости