Яблука ідеально підходять для домашньої випічки. Ці фрукти допоможуть урізноманітнити ваше солодке меню і зробить десерти більш корисними і легкими.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яблука – 1 – 2 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Мука кукурудзяна – 8 ст. л.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Лимонний сік – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати яблучні кекси в силіконових формочках? Яблука вимити, видалити плодоніжки і серцевину з насінням, нарізати їх на чотири частини. Часточки яблук поставте в мікрохвильовку на 7-8 хвилин або запечіть в духовці до м’якості.
Остудіть яблука, відокремте м’якоть від шкірки і додайте до неї яйце. Збийте ці інгредієнти віночком або вилкою.
Потім введіть в яблучну масу кукурудзяне борошно і перемішайте вміст миски. Додайте лимонний сік і знову добре перемішайте тісто.
Розкладіть тісто по силіконових формочках, можна вкласти в них паперові розетки.
Випікайте кекси в розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин, поки їх поверхня не покриється рум’яною скоринкою. Готові кекси виходять дуже пружними і соковитими.
Приємного апетиту!
Кекси Кекси без молока Кекси без цукру Кекси з кукурудзяного борошна Яблучні кекси