Капкейки з банана і яєць смачні і виглядають дуже апетитно! На цей раз крім бананів ми додамо в тісто гіркий шоколад, шматочки якого чудово поєднуються з ніжною текстурою бананового тесту. Доповнимо капкейки двома кремами: ніжним вершковим на основі крему-чіз і більш щільним – на основі вареної згущенки. Приголомшливе поєднання двох кремів з різною текстурою і ніжного бананового капкейка створюють ідеальний за смаком і дизайну десерт, який не залишить вас байдужими.


Інгредієнти: на 18 порц.

  • Банан – 3 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Масло рослинне – 125 мл
  • Ванілін – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 320 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Сіль 0.25 ч. л.
  • Шоколад темний – 100 гр.
  • Для крему-чіз: –
  • Сир вершковий – 125 гр.
  • Масло вершкове – 125 гр.
  • Цукрова пудра – 75 гр.
  • Для крему: –
  • Варена згущене молоко – 250 гр.
  • Масло вершкове – 125 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати капкейки з банана і яєць? Для приготування капкейків нам знадобляться дуже стиглі і трохи м’які банани. Розминаємо їх виделкою або пюрируем за допомогою блендера.

В глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо цукор-пісок і ванільний цукор і віночком збиваємо до однорідної консистенції і легкої піни.

Потім в тісто просіваємо борошно, додаємо сіль, соду і розпушувач і за допомогою віночка з’єднуємо всі інгредієнти в однорідне гладке тісто.

Плитку шоколаду дрібно рубаємо ножем і додаємо в тісто. Ще раз добре перемішуємо інгредієнти. У форму для випічки капкейків укладаємо паперові вкладиші і наповнюємо їх на 2/3 тестом. Ставимо форму в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо капкейки протягом 25-30 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою.

В цей час займемося приготуванням крему. У глибоку миску викладаємо розм’якшене вершкове масло кімнатної температури, яке ми дістали з холодильника заздалегідь. Додаємо в нього цукрову пудру і за допомогою міксера збиваємо дочиста. Потім вводимо вершковий сир і з’єднуємо інгредієнти до однорідної консистенції, збиваючи їх міксером 2-3 хвилини. Для приготування другого крему з’єднуємо в мисці розм’якшене вершкове масло і варену згущенку і збиваємо кілька хвилин.

Обидва крему поміщаємо в один кондитерський мішок з насадкою. Для цього вершковий крем шпателем акуратно викладаємо в одну сторону пакету, а крем із згущеним молоком, викладений в інший пакет видавлюємо вгору, заповнюючи іншу сторону мішка. Таким чином, при натисканні на мішок у нас одночасно буде виходити два крему.

Остиглі капкейки прикрашаємо кремовими шапочками і гілочкою м’яти. Укладаємо капкейки на блюдо і подаємо на стіл. Приємного чаювання!

Бананові кекси в духовці Вологі шоколадні кекси Кекси Кекси без родзинок Кекси з бананом Шоколадний кекс без молока Шоколадні кекси в силіконових формочках