А ви знали, що яблучний компот на зиму можна закатати без використання цукру? Це не тільки смачно, але дуже корисно і підходить практично всім. Звичайно, для такого напою краще вибирати солодкі сорти яблук.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Яблука – 0,7 кг
  • Вода питна – 1 – 1.2 л

Процес приготування:

Приступимо до приготування яблучного компоту без цукру на зиму. Яблука ретельно помийте, розріжте на часточки і виріжте серцевину з насінням.

Складіть яблука в каструлю, залийте їх холодною водою і поставте на середній вогонь.

Доведіть компот до кипіння, за бажанням можна додати гвоздику або корицю. Вимкніть плиту, накрийте каструлю кришкою і залиште на 30 хвилин.

Банки для компоту помийте і стерилізуйте. Шумівкою розкладіть яблука по банкам, потім залийте їх до верху гарячим узваром, прикрийте кришкою. Банки з компотом стерилізуйте в окропі 15-20 хвилин і загорніть кришками. Закачування переверніть догори дном, укутайте в теплий плед і залиште до повного охолодження. Зберігайте загортання в холодному приміщенні.

Приємного апетиту!

Компот з яблук на зиму Компоти Яблучний сік з м'якоттю на зиму Яблучний сік на зиму