Багато люблять їсти фрукти з компоту. Яблука для цього підходять ідеально, вони добре зберігають свою цілісність і смак. Компот можна закочувати в невеликих обсягах, наприклад, літрових банках, щоб при бажанні відкрити його на невелику компанію або взяти з собою в дорогу.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Яблука – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Лимонна кислота – 2 щіпки
  • Вода питна – 0.5 – 0.7 л.

Процес приготування:

Почнемо готувати яблучний компот на 1 літрову банку на зиму. Яблука помийте, розріжте на часточки і видаліть серцевину.

Банку помийте і стерилізуйте, викладіть в неї яблука.

Закип’ятіть воду і влийте її в банку з фруктами, прикрийте кришкою, залиште на 15 хвилин.

Через 15 хвилин злийте воду з банки в каструлю, додайте цукор і знову доведіть до кипіння.

В банку всипте лимонну кислоту і наповніть її до верху гарячим сиропом.

Одразу ж загорніть кришкою, переверніть догори дном і укутайте теплим пледом до повного охолодження.

Компот готовий, помістіть його в прохолодне місце, де він відмінно буде зберігатися до зими.

Приємного апетиту!

Компот з яблук без стерилізації на зиму Яблучний сік без стерилізації на зиму Яблучний сік з м'якоттю на зиму Яблучний сік на зиму