Ароматний яблучний сік з м’якоттю ідеальний для домашніх заготовок на зиму. Напій, що втамовує спрагу, а також порадує своїм смаком з приємною фруктовою кислинкою.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Яблука – 3 кг
  • Цукор-пісок – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати яблучний сік з м’якоттю в домашніх умовах на зиму, яблука вибираємо міцні і без особливих вад. Отмачиваем їх у холодній воді, відмиваємо. Далі плоди нарізаємо на шматочки середнього розміру. Від кісточок варто позбутися.

Підготовлені шматки яблук пропускаємо через соковижималку. Сік і м’якоть буде в окремих ємностях.

В каструлю вливаємо сік, опціонально додаємо м’якоть і сюди ж цукор. Перемішуємо і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння, після зменшуємо вогонь, варимо 5 хвилин і вимикаємо.

Заздалегідь промиваємо і стерилізуємо банки для зберігання соку. У них розливаємо гарячий напій. Закриваємо кришками, ставимо тару верх дном і залишаємо до повного охолодження. Після можна ставити на довге зберігання. Готово!

Яблучний сік без стерилізації на зиму Яблучний сік з м'якоттю на зиму Яблучний сік на зиму Яблучний сік через соковижималку