Яблука пропускаються через соковижималку і отриманий сік переливають в емальовану каструлю. До нього додається цукор, все доводиться до кипіння, розливають по стерилізованим банкам і закочується.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Ранетки – 6 кг
  • Цукор-пісок – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування яблучного соку з ранеток через соковижималку з м’якоттю на зиму. Для початку ретельно промиваємо яблука під проточною водою і обсушуємо їх на паперовому рушнику.

Видаляємо у ранеток хвостики і пропускаємо їх через соковижималку. Отриманий макуху можна просто викинути або ж приготувати дуже смачну яблучну пастилу.

Переливаємо отриманий сік в емальовану каструлю, додаємо цукровий пісок за смаком, перемішуємо і ставимо на вогонь.

Доводимо сік до кипіння, знімаємо пробу і при необхідності додаємо ще цукру. Варимо ще пару хвилин і вимикаємо вогонь.

Стерилізуємо банки зручним способом і розливаємо по ним гарячий яблучний сік з м’якоттю. Закатуємо або щільно закручуємо стерилізованими кришками, закутуємо в плед або ковдру і залишаємо на ніч. Остиглий напій прибираємо в придатне для зберігання місце. Дістаємо взимку, розливаємо по склянках і насолоджуємося дуже смачним і корисним соком. Приємного апетиту!

Новости