Звичайно для засолювання форелі в домашніх умовах краще всього вибирати свіжу або свіжозаморожену рибу. Тоді в процесі засолювання вона не розм’якне і буде мати гарний зовнішній вигляд.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Форель – 1 шт.
- Кріп – 2 – 3 гілки
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як посолити форель з кропом в домашніх умовах? Рибу помийте, розріжте хвіст і голову, очистити від нутрощів і розріжте на дві половини вздовж хребта. Видалити великі кісточки пінцетом.
На дно пластикового контейнера всипте трохи солі, викладіть частину форелі шкірою вниз.
Посипте форель сіллю і викладіть нарізану кріп.
Другу частину форелі змастіть сіллю з усіх боків і викладіть зверху філейною частиною вниз. Контейнер щільно закрийте і поставте в холодильник на 24 години.
В процесі засолу перевертайте рибу і поливайте її соком, що виділився. Зберігати слабкосолений форель можна, склавши її в банку і затоку рослинним маслом.
Приємного апетиту!
Засолювання риби Солона форель Страви з риби Як засолити червону рибу в домашніх умовах