З величезним бажанням хочу поділитися гарним рецептом незвичайно смачною скумбрії гарячого копчення. Закуска виходить ситним і апетитною. Така рибка – відмінний варіант для святкового торжества. Настійно рекомендую приготувати, гарантую – ви будете в захваті!


Інгредієнти: на 40 порц.

  • Скумбрія – 5 кг
  • Сіль велика – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як засолити скумбрію для гарячого копчення в домашніх умовах? Свіжоморожену скумбрію гарненько вимийте.

Очистіть від плавників, голови, акуратно видаліть нутрощі, розрізаючи черевце. Підготовлену скумбрію промийте під проточною водою, а потім обсушити паперовими рушниками.

Хвостики зав’яжіть мотузочками.

Відміряйте необхідну кількість крупної солі.

Кожну тушку натерти всередині сіллю.

Потім щедро натріть зовні.

Таким чином вчините з усієї скумбрією. Рибу покладіть на 8 годин в холодильник.

Після закінчення часу, вийміть скумбрію з холодильника, добре промийте під проточною водою, обсушити паперовими рушниками і підвісьте за хвостики в добре провітрюваному приміщенні або на вулиці на 3 години, щоб зайва рідина скла.

Підготуйте тирса і змочіть їх водою.

Підготовлену скумбрію перемістіть в коптильню. Залиште на 1 годину.

Після закінчення часу, вийміть скумбрію з коптильні, підвісьте за хвостики в провітрюваному приміщенні або на вулиці на 8 годин.

Потім зніміть мотузку.

Охолоджені тушки скумбрії загорніть харчовою плівкою.

Таким чином загорніть всю рибку і зберігайте її в холодильнику не більше 4 днів.

Рибку гарячого копчення подавайте на стіл.

Насолоджуйтеся холодною закускою!

Засолювання риби Страви з риби