Солити ікру в домашніх умовах зовсім не складно. З допомогою докладного покрокового рецепту з цим завданням може впоратися кулінар будь-якого рівня. Вам знадобиться безпосередньо сама ікра і розсіл.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Ікра форелі – 350 – 400 гр.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як правильно очистити і засолити ікру форелі? Плівка, якою покрита ікра, повинна бути видалена, так як може гірчити після засолювання.

Для видалення плівочки використовують спеціальні сітки з великими отворами. Вдома можна скористатися ситом з великими отворами.

В сито з великими дірочками складіть ікру в плівці. Акуратно надріжте плівку і не натискаючи протріть ікру через сито. Після цього процесу сполучна плівка залишається на ситі.

Влийте літр води в каструлю, підігрійте її до 70 градусів.

Потім додайте сіль і цукор, розмішайте до повного розчинення.

У теплий розсіл опустіть ікру, повільно перемішуйте її віночком. Ікринки почнуть просочуватися розсолом і стануть відлипати один від одного.

Потримайте ікру в розсолі ще 3-4 хвилини, коли вона стане розсипчастим, перекладіть в сито і дайте стекти розсолу.

Розкладіть ікру по скляних баночках і поставте в холодильник. Через 3-4 години ікра буде повністю готова.

Приємного апетиту!

Солона ікра Як засолити ікру форелі в домашніх умовах Як солити червону ікру