При покупці в магазині дуже важко відрізнити штучну ікру від справжньої. Інша справа, коли ікра засолено вдома самостійно. Як відомо, ікра містить велику кількість білків, жирних кислот, вітамінів і мікроелементів, що безсумнівно корисно для організму.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Ікра форелі – 500 гр.
  • Вода – 1 л
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

Готувати засолку ікри форелі з сіллю і цукром просто! Ікру вийміть із тушки форелі і промийте під водою.

Відкиньте ікру на друшляк, щоб стекла рідина.

Потім акуратно вийміть ікру з плівки.

Приготуйте розсіл. Закип’ятіть воду, розчиніть в ній цукор і сіль. Коли розсіл охолоне до температури 40 градусів, опустіть в нього ікру і залиште на 10-15 хвилин.

Ікра готова. Злийте розсіл і розкладіть ікру по банках. Зберігайте ікру в холодильнику до 7 днів.

Приємного апетиту!

Солона ікра Як засолити ікру форелі в домашніх умовах Як солити червону ікру