Ястики – це та прозора плівочка, яка обволікає ікринки. Як правило, перед засолкою ястики видаляються. Щоб отримати хороший результат і запас смачного делікатесу до святкового столу, перед засолкою ікри переконайтеся в тому, що вона свіжа і пружна.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Сіль – 7 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Вода – 1 л
  • Ікра форелі – 200 гр.

Процес приготування:

Як засолити ікру форелі в ястиках? Помийте форель, розріжте черевце і вийміть ікру. Обполосніть ікру водою.

Закип’ятіть воду, додайте сіль і цукор.

Продовжуйте кип’ятити розсіл ще 3 хвилини. Потім остудіть розсіл до 40-50 градусів.

Ікру в ястиках покладіть в глибоку ємність і залийте теплим розсолом, залишити на 10-15 хвилин.

Потім акуратно розмішайте виделкою ікру, коли плівка намотається на зубці, просто витягніть її.

Ікру відкиньте на марлю, друшляк або дрібне сито і дочекайтеся, коли стече вся рідина.

Ікру витримайте при кімнатній температурі ще 10-15 хвилин, потім розкладіть по банках і приберіть їх в холодильник. Через 1-2 доби можна подати цей вишуканий делікатес на стіл.

Приємного апетиту!

Солона ікра Як засолити ікру форелі в домашніх умовах Як солити червону ікру