Ікра райдужної форелі багата мікроелементами і корисними жирами. Засаливая ікру в домашніх умовах ви завжди можете самостійно регулювати її смак різними спеціями. Це можуть бути такі як приправи перець, гвоздика, імбир або лавровий лист.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Ікра форелі – 200 гр.
  • Вода – 0,5 л.
  • Сіль – 40 гр.
  • Цукор-пісок – 15 гр.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець запашний – 4 шт.
  • Перець білий горошок – 4 шт.
  • Гвоздика – 2 шт.
  • Імбир сушений – 1 щіпка

Процес приготування:

Як засолити ікру райдужної форелі? Влийте воду, додайте сіль, цукор, сухі спеції. Доведіть розсіл до кипіння і варіть 3 хвилини, не більше.

Розсіл охолодіть до 40 градусів і процідіть його. В розсіл опустіть ікру райдужної форелі і залиште на 15-20 хвилин.

На будь глибокій ємності закріпіть марлю і відкиньте на неї ікру, дочекайтеся поки розсіл повністю стече. Залиште ікру просушитись на 10-15 хвилин.

Потім перекладіть ікру в чисті сухі банки і тісно закрийте їх. Необхідно витримати ікру в холодильнику не менше доби.

Готову ікру можна використовувати в приготуванні різних домашніх закусок.

Приємного апетиту!

Солона ікра Як засолити ікру форелі в домашніх умовах Як солити червону ікру