Ситний бешбармак з яловичини можна приготувати в домашніх умовах. Страва порадує вас ніжним і м’яким м’ясом, а також оригінальною домашньою локшиною.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Яловичина на кістці – 700 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 1 шт.
- Зелень – 1 пучок
- Лавровий лист – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Для локшини: –
- Яйце – 1 шт.
- Вода – 130 мл
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Як приготувати бешбармак з яловичини в домашніх умовах? Шматки яловичини заздалегідь розморожуємо і ретельно промиваємо під водою.
М’ясо кладемо в каструлю, яку доверху заливаємо водою. Доводимо до кипіння на плиті.
Коли вода закипить, викладаємо в каструлю одну очищену цибулину, моркву і половину пучка свіжої зелені. Солимо за смаком і продовжуємо варити на середньому вогні не менше двох годин.
Поки відварюється м’ясо, замішуємо руками тісто для локшини. Для цього з’єднуємо борошно з яйцем, сіллю і водою.
Після того, як м’ясо отварится, знімаємо з бульйону жир і на ньому тушкуємо півкільця цибулі з залишилася зеленню в сковороді або в каструлі з товстим дном.
Готове тісто тонко розкачуємо і нарізаємо на акуратні невеликі квадрати.
Окремо кип’ятимо воду, солимо і занурюємо сиру домашню локшину. Відварюємо до готовності – близько 7 хвилин.
На плоску тарілку викладаємо готову локшину, на неї – відокремлене від кістки і дрібно нарізане м’ясо. Поливаємо все це цибулевої піджаркою. Готово, можна подавати до столу!
Бешбармак Бешбармак з яловичини Бешбармак класичний