Рецепт імбирних пряників в домашніх умовах досить простий. З яскравим і ароматним ласощами справляться навіть новачки. Крім того, десерт можна використовувати в якості їстівного сувеніра.
Інгредієнти: на .
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Імбир сушений – 2 ч. л.
- Кардамон – 1 ч. л.
- Мед – 1 ст. л.
- Кориця – за смаком
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Глазур для прикраси
Процес приготування:
Як приготувати імбирні пряники в домашніх умовах? Мед виливаємо в невелику тарілку і підігріваємо його на водяній бані для отримання більш рідкого складу.
В цей час розтираємо масло з цукром і після збиваємо його.
Додаємо до маслу мед і розвиваємо куряче яйце.
Продовжуємо збивати суміш до однорідності.
Сюди ж просіваємо борошно з содою, додаємо решту спеції. Починаємо вимішувати тісто.
Розминаємо масу до отримання гладкого кома, який слідом розгортаємо в тонкий пласт.
Вирізаємо фігурки за допомогою спеціальних формочок.
Розкладаємо фігурки на деко з пергаментом. Випікаємо продукт 10 хвилин при температурі 180 градусів.
Готове запікання викладаємо на стіл і даємо йому охолонути. За цей час ласощі затвердіє до потрібного стану.
Остиглі пряники прикрашаємо глазур’ю по своєму смаку.
Готово! Домашній імбирний десерт можна подавати до столу!
Імбирні пряники Імбирні пряники з глазур'ю Різдвяні імбирні пряники