Рецепт імбирних пряників в домашніх умовах досить простий. З яскравим і ароматним ласощами справляться навіть новачки. Крім того, десерт можна використовувати в якості їстівного сувеніра.


Інгредієнти: на .

  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Імбир сушений – 2 ч. л.
  • Кардамон – 1 ч. л.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Кориця – за смаком
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Глазур для прикраси

Процес приготування:

Як приготувати імбирні пряники в домашніх умовах? Мед виливаємо в невелику тарілку і підігріваємо його на водяній бані для отримання більш рідкого складу.

В цей час розтираємо масло з цукром і після збиваємо його.

Додаємо до маслу мед і розвиваємо куряче яйце.

Продовжуємо збивати суміш до однорідності.

Сюди ж просіваємо борошно з содою, додаємо решту спеції. Починаємо вимішувати тісто.

Розминаємо масу до отримання гладкого кома, який слідом розгортаємо в тонкий пласт.

Вирізаємо фігурки за допомогою спеціальних формочок.

Розкладаємо фігурки на деко з пергаментом. Випікаємо продукт 10 хвилин при температурі 180 градусів.

Готове запікання викладаємо на стіл і даємо йому охолонути. За цей час ласощі затвердіє до потрібного стану.


Остиглі пряники прикрашаємо глазур’ю по своєму смаку.

Готово! Домашній імбирний десерт можна подавати до столу!

Імбирні пряники Імбирні пряники з глазур'ю Різдвяні імбирні пряники