Порадуйте близьких ароматним домашнім ласощами. Приготуйте імбирні пряники по бездоганній рецептом Енді шефа. Десерт не тільки порадує своїм смаком, але і послужить яскравою прикрасою вашого столу.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Борошно пшеничне – 1,5 склянки
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Вода – 170 мл
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Імбир мелений – 2 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Глазур – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до готування імбирних пряників за рецептом Енді шефа. У каструлю всипаємо цукор і заливаємо його водою. Ставимо на повільний вогонь і варимо вміст до утворення карамелі. Важливо постійно розмішувати суміш.

В гарячу карамель відправляємо шматочки вершкового масла. Розмішуємо до однорідності.

Додаємо в масу мелений імбир і соду, знову розмішуємо.

Даємо вмісту закипіти до появи бульбашок.

Прибираємо з вогню і начиняємо поступово просіяти борошно.

В остиглу масу розбиваємо курячий жовток. Білок не використовуємо.

Розмішуємо тісто до однорідного щільного складу.

Ліпимо з тіста ком і кладемо його в холодильник до повного охолодження.

Підготовлений продукт тонко розкочуємо.

З пласта вирізаємо необхідні фігурки і випікаємо 10 хвилин в духовці при температурі 180 градусів.

Готовим пряникам даємо охолонути і за смаком прикрашаємо їх глазур’ю.

Імбирні пряники Імбирні пряники з глазур'ю Імбирні пряники на Новий рік 2023 Різдвяні імбирні пряники