Лагман з куркою – страва узбецької кухні, яку господині знаходять дуже смачним і корисним. Процес приготування полягає в тому, що м’ясо і овочі тужать разом на повільному вогні, що дозволяє зберегти соковитість овочів і зробити м’ясо дуже м’яким.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Курка – 600 – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Масло рослинне – 30 – 40 мл
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Картопля – 2 – 3 шт.
  • Редис – 5 шт.
  • Капуста білокачанна – 100 гр.
  • Кінза – за смаком
  • Часник – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зіра – 1 щіпка
  • Локшина рисова – 200 гр.

Процес приготування:

Як приготувати лагман з куркою в домашніх умовах? Овочі вимити під проточною водою. Цибулю і часник очистіть від лушпиння. У редиски зріжте хвостики і живці.

Курку добре помийте і наріжте на невеликі шматочки.

Перець, картопля, редис і моркву наріжте соломкою. Капусту тонко нашаткуйте. Часник дуже дрібно наріжте або пропустіть через прес. Цибулю наріжте півкільцями.

Казан поставте на плиту і влийте в нього рослинне масло. Коли олія нагріється, викладіть м’ясо і обсмажте його.

Коли м’ясо зарум’яниться, додайте цибулю і часник. Додайте моркву після того, як цибуля стане прозорим.

Потім додайте картоплю, редис і перець, перемішайте. Продовжуйте готувати лагман 7-10 хвилин.

Після цього влийте гарячу воду, щоб вона повністю покрила всі інгредієнти. Посоліть вміст казана за смаком.

Коли картопля стане м’яким, додайте капусту та помідори. Всипте сухі спеції, перемішайте і тушкуйте страву на повільному вогні 30-40 хвилин.

Зваріть макарони, злити з неї воду і перекладіть в казан. Перед тим, як подати лагман на стіл, посипте його рубаною зеленню.

Приємного апетиту!

Лагман Лагман в казані Лагман з куркою Лагман з куркою класичний Лагман з куркою та локшиною