Лагман з куркою – страва узбецької кухні, яку господині знаходять дуже смачним і корисним. Процес приготування полягає в тому, що м’ясо і овочі тужать разом на повільному вогні, що дозволяє зберегти соковитість овочів і зробити м’ясо дуже м’яким.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Курка – 600 – 700 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Масло рослинне – 30 – 40 мл
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Картопля – 2 – 3 шт.
- Редис – 5 шт.
- Капуста білокачанна – 100 гр.
- Кінза – за смаком
- Часник – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зіра – 1 щіпка
- Локшина рисова – 200 гр.
Процес приготування:
Як приготувати лагман з куркою в домашніх умовах? Овочі вимити під проточною водою. Цибулю і часник очистіть від лушпиння. У редиски зріжте хвостики і живці.
Курку добре помийте і наріжте на невеликі шматочки.
Перець, картопля, редис і моркву наріжте соломкою. Капусту тонко нашаткуйте. Часник дуже дрібно наріжте або пропустіть через прес. Цибулю наріжте півкільцями.
Казан поставте на плиту і влийте в нього рослинне масло. Коли олія нагріється, викладіть м’ясо і обсмажте його.
Коли м’ясо зарум’яниться, додайте цибулю і часник. Додайте моркву після того, як цибуля стане прозорим.
Потім додайте картоплю, редис і перець, перемішайте. Продовжуйте готувати лагман 7-10 хвилин.
Після цього влийте гарячу воду, щоб вона повністю покрила всі інгредієнти. Посоліть вміст казана за смаком.
Коли картопля стане м’яким, додайте капусту та помідори. Всипте сухі спеції, перемішайте і тушкуйте страву на повільному вогні 30-40 хвилин.
Зваріть макарони, злити з неї воду і перекладіть в казан. Перед тим, як подати лагман на стіл, посипте його рубаною зеленню.
Приємного апетиту!
Лагман Лагман в казані Лагман з куркою Лагман з куркою класичний Лагман з куркою та локшиною