Перевірений рецепт домашнього плову в казані. Страва готується з м’якоті свинини і пропареного рису, виходить дуже ситним і ароматним.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Свинина – 1 кг
- Рис пропарений – 500 гр.
- Морква – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Масло рослинне – 100 мл
- Часник – 4 зуб.
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Перець червоний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати плов з свинини в казані в домашніх умовах? М’ясо і овочі помийте. Свинину наріжте кубиками середнього розміру, овочі –соломкою.
поставте Казан на вогонь, влийте рослинне масло. Спочатку обсмажте м’ясо до золотистої скоринки. Потім додайте подрібнений часник. Продовжуйте смажити м’ясо разом з часником. Добре подрумянившееся м’ясо посоліть за смаком.
Далі додайте цибулю і моркву, приправте за смаком і продовжуйте смажити до м’якості моркви.
Рис промийте кілька разів і додайте в казан.
Залийте вміст казана окропом, вода повинна покривати рис на два пальці вгору. Посоліть, закрийте казан кришкою, на сильному вогні доведіть його вміст до кипіння.
Далі зменшіть вогонь до мінімального і томіть плов 30-40 хвилин. Потім зніміть казан з вогню, оберніть в теплу ковдру і дайте настоятися 20-30 хвилин. Плов зі свининою подавайте в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Пісний плов з грибами Плов Плов без м'яса Плов без цибулі Плов в казані Плов в казані на плиті