Якщо у вас на кухні не знайдеться казана, то смачний і наваристий плов можна приготувати в каструлі з товстим дном. Плов можна готувати з різними видами м’яса, в даному рецепті буде використана яловичина.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яловичина – 1 кг
- Рис білий – 400 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 6 зуб.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Барбарис – 1 жменя
- Масло рослинне – 40 мл
Процес приготування:
Як приготувати плов з яловичини в каструлі на плиті? Яловичину вимити, промокніть паперовими рушниками і наріжте кубиками.
Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями. Моркву наріжте невеликими брусками.
В каструлі з товстим дном обсмажте овочі, потім додайте м’ясо.
Рис промийте проточною водою кілька разів, викладіть його поверх м’яса і овочів. Додайте сіль і спеції за смаком, застроміть в рис часник і барбарис, залийте вміст каструлі окропом. На сильному вогні доведіть плов до кипіння, потім зменшіть вогонь і готуйте під кришкою 30-40 хвилин.
Вся рідина повинна вбратися в рис. Готовий плов при бажанні посипте рубаною зеленню і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Плов без м'яса Плов з барбарисом Плов з м'ясом в каструлі Плов з яловичини з рисом Плов з яловичиною Узбецький плов з яловичиною