Якщо у вас на кухні не знайдеться казана, то смачний і наваристий плов можна приготувати в каструлі з товстим дном. Плов можна готувати з різними видами м’яса, в даному рецепті буде використана яловичина.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яловичина – 1 кг
  • Рис білий – 400 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 6 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Барбарис – 1 жменя
  • Масло рослинне – 40 мл

Процес приготування:

Як приготувати плов з яловичини в каструлі на плиті? Яловичину вимити, промокніть паперовими рушниками і наріжте кубиками.

Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями. Моркву наріжте невеликими брусками.

В каструлі з товстим дном обсмажте овочі, потім додайте м’ясо.

Рис промийте проточною водою кілька разів, викладіть його поверх м’яса і овочів. Додайте сіль і спеції за смаком, застроміть в рис часник і барбарис, залийте вміст каструлі окропом. На сильному вогні доведіть плов до кипіння, потім зменшіть вогонь і готуйте під кришкою 30-40 хвилин.

Вся рідина повинна вбратися в рис. Готовий плов при бажанні посипте рубаною зеленню і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Плов без м'яса Плов з барбарисом Плов з м'ясом в каструлі Плов з яловичини з рисом Плов з яловичиною Узбецький плов з яловичиною