Шулюм – це страва кочових народів. Суп вони готували на вогнищі, нарізаючи всі інгредієнти великими шматками. Завдяки довгому томління на вогні блюдо виходило насиченим і дуже ароматним. Однак не обов’язково розводити багаття, шулюм легко можна приготувати вдома на плиті.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яловичина – 400 – 500 гр.
- Картопля – 6 – 8 шт.
- Морква – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Зелень – за смаком
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати шулюм з яловичини в домашніх умовах? Цибулю і моркву очистіть, наріжте і обсмажте в казані на олії.
М’ясо помийте, наріжте великими кубиками. Коли овочі будуть готові, додайте в казан м’ясо і влийте воду. Тушкуйте 5-7 хвилин на середньому вогні, потім посоліть і приправте за смаком, зменшіть вогонь і тушкуйте під кришкою 60 хвилин.
Картоплю почистіть, помийте і наріжте кубиками. Коли м’ясо буде готове, додайте в казан картоплю.
Болгарський перець помийте, очистіть від насіння, крупно наріжте і викладіть його на картоплю.
Потім наріжте помідори і додати в казан. При необхідності долийте води. продовжуйте тушкувати шулюм до готовності картоплі.
Вимкніть плиту. Додайте рубану зелень, накрийте казан кришкою і дайте супу настоятися 20-25 хвилин. Подавайте шулюм гарячим.
Приємного апетиту!
Шулюм в казані Шулюм з яловичини Шулюм класичний