Шулюм – це перше і друге в одній каструлі, готується вона просто. Але на те, щоб довести м’ясо до м’якості, потрібно близько 2 годин. М’ясо з овочами з густим і наваристим бульйоном стане одним з ваших улюблених страв.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Баранина на кістки – 600 – 700 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
  • Часник – 5 зуб.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Картопля – 3 – 4 шт.
  • Помідори свіжі – 1 – 2 шт.
  • Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Гвоздика – за смаком
  • Лавровий лист – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Зелень – для прикраси
  • Цибуля червоний – для прикраси

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування шулюма з баранини в каструлі? М’ясо помийте, наріжте, покладіть в каструлю і залийте водою.

Очистіть часник, цибулю і моркву. Коли м’ясний бульйон закипить, зніміть піну і додайте в каструлю овочі цілком. Продовжуйте варити 1,5-2 години.

Коли м’ясо почне відходити від кістки, дістаньте його з бульйону. Відокремте м’ясо від кісток, наріжте і повернути в бульйон.

Варену моркву також наріжте кружечками і повернути в бульйон.

Варені цибулю і часник протріть через сито прямо в бульйон.

Болгарський перець наріжте смужками, картоплю і помідори – кубиками. Додайте овочі в бульйон.

Потім для кольору додайте в шулюм томатну пасту і варіть до готовності картоплі. Коли суп буде готовий, зніміть каструлю з вогню, додайте нарізану зелень і червоний лук, прикрийте кришкою і дайте настоятися 10 хвилин. Подавайте шулюм в глибоких тарілках в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Шулюм Шулюм з баранини Шулюм класичний