Домашню ікру готувати дуже просто і легко. А смак у неї просто дивовижний! Відмінне ласощі для бутербродів, тарталеток і салатів! Просто смакота!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Ікра горбуші – 300 гр.
- Вода – 1,5 – 2 л
- Сіль – 110 гр.
- Масло рослинне – 20 мл
Процес приготування:
Як самостійно засолити ікру, якщо попалася в горбуші? Підготуємо розсіл для засолювання ікри. Для цього закипятим воду і дамо їй трохи охолонути до 50-60 градусів. Потім засипаємо в неї 100 гр. солі і розмішуємо до розчинення.
Також робимо розчин з холодної води (800 мл) і 10 гр. солі, щоб промити нутрощі горбуші.
Виймаємо ікорний мішок і кладемо його в холодну воду. Промиваємо і видаляємо тонку плівку, якою покриті ікринки. Зливаємо воду через друшляк і моєму під проточною водою.
Перекладаємо ікринки в теплий солоний розсіл і залишаємо на чверть години.
Зливаємо воду і викладаємо ікру на паперові рушники, даємо їм максимально висохнути.
Перекладаємо ікру в невелику баночку і додаємо рослинне масло.
Зберігати таку ікру можна не більше 3 днів у холодильнику. Приємного апетиту!
Солона ікра Як засолити ікру горбуші в домашніх умовах Як солити червону ікру