найшвидший і простий спосіб засолювання ікри форелі. Вже через 5 хвилин у вас на столі будуть смачні бутерброди. Приготовлена вдома ікра не йде ні в яке порівняння з покупної, а в її натуральності можна не сумніватися.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Вода – 0,7 л.
  • Ікра форелі – 120 гр.
  • Сіль – 40 гр.
  • Масло оливкове – 5 гр.

Процес приготування:

Як засолити ікру форелі п’ятихвилинка? Відміряйте 350 мілілітрів води, розчиніть в ній 20 грам солі. В соляний розчин пустіть ікру на 5 хвилин.

Через 5 хвилин зніміть ікринки від плівки. Притримуйте ястика з одного боку, проведіть великим пальцем по всій довжині, акуратно поддевом ікринки і виштовхуючи їх назовні.

Злийте солону рідину і промийте ікру чистою водою.

Решту сіль розчиніть в 350 мілілітрах теплої кип’яченої води.

Викладіть ікру в солону воду і залиште на 15 хвилин.

Через 15 хвилин, потім відкиньте ікру на друшляк і дайте стекти всій рідини. Потім перекладіть ікру в миску, залийте її оливковим маслом і перемішайте. Завдяки маслу ікра не злипнеться і буде блищати.

Солона ікра готова, можна робити бутерброди і подавати на стіл. У холодильнику таку ікру можна зберігати до 7 днів, в морозилці – 30 днів.

Приємного апетиту!

Солона ікра Як засолити ікру форелі в домашніх умовах Як солити червону ікру