Смачна і апетитна малосольна ікра дуже просто і швидко виходить в домашніх умовах. Для цього потрібно знати декілька хитрощів соління, і ласощі вийде просто приголомшливим!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Ікра горбуші – 120 гр.
  • Вода – 1,5 л
  • Сіль морська – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Рецепт малосольної ікри горбуші в домашніх умовах досить простий! У 0,5 л кип’яченої води приблизно 60 градусів розчиняємо морську моль.

Перекладаємо в розчин ікру горбуші і промиваємо. Для того, зручно використовувати віночок. Робимо кругові рухи, від них плівка відокремитися від ікри і залишиться на віночку.

Знімаємо плівку і залишаємо ікру постояти в солоній воді на 5 хв.

Зливаємо воду через друшляк і промиваємо рясним кількістю кип’яченої води (близько 1 л).

Перекладаємо ікру в банку, додаємо рослинне масло і розмішуємо.

Ікру можна подавати на стіл або відправити на зберігання в холодильник. Термін зберігання не повинен бути більше 3 днів. Приємного апетиту!

Як засолити ікру горбуші в домашніх умовах Як засолити ікру горбуші з замороженої риби Як солити червону ікру