Засолити ікру горбуші будинку дуже просто, з цим впорається абсолютно кожен. Домашня ікра виходить абсолютно особливою. Смачна і апетитна, вона прикрасить не одне святкове блюдо!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Ікра горбуші – 500 гр.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 120 мл
  • Лимон – 1 шт.
  • Перець білий мелений – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Як засолити свіжу ікру горбуші в домашніх умовах? Ікру промиваємо в теплій воді і відокремлюємо від плівки. Зливаємо воду і даємо ікрі просохнути на паперових рушниках.

Перекладаємо ікру в глибоку ємність, засипаємо сіль і білий мелений перець.

Все добре розмішуємо, додаємо рослинне масло і сік одного лимона.

Зверху накриваємо ікру кришкою і встановлюємо склянку з водою, щоб створити тиск.

Ставимо ікру в холодильник на 2 години для засолювання.

Ікра готова! Приємного апетиту!

Солона ікра Як засолити ікру горбуші в домашніх умовах Як солити червону ікру