В нашій родині всі люблять рибу. Я часто самостійно засаливаю скумбрію на сімейні свята. Сьогодні хочу поділитися одним з улюблених рецептів солоної скумбрії, приготовленої в розсолі шматочками. Холодна закуска виходить неймовірно смачною.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Скумбрія – 2 шт.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Вода – 1 л
- Перець духмяний горошок – 5 шт.
- Перець чорний горошок – 3 шт.
- Сіль – 3 ст. л.
- Лавровий лист – 3 шт.
Процес приготування:
Як швидко засолити скумбрію в розсолі шматочками? Спершу підготуйте всі необхідні інгредієнти для засолювання скумбрії.
Приготуйте маринад. У каструлю налийте необхідну кількість холодної води. Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. Потім додайте цукровий пісок, сіль, чорний перець горошком, запашний перець і лавровий лист. Прокип’ятіть буквально пару хвилин і зніміть з вогню. Повністю остудіть.
Тим часом свіжоморожену скумбрію очистити від плавників, хвостів і голови, акуратно видаліть нутрощі і плівочки.
Підготовлену скумбрію промийте під проточною водою, а потім обсушити паперовими рушниками і наріжте на невеликі шматочки однакового розміру.
Підготуйте скляну банку і викладіть в неї нарізані шматочки скумбрії.
Згори повністю залийте розсолом, маринадом. Банку закрийте кришкою і поставте на добу в холодильник.
Після закінчення часу, вийміть скумбрію з розсолу і обсушити паперовими рушниками, викладіть на тарілку.
Апетитну рибку подавайте на стіл з ріпчастою цибулею, за бажанням можна полити невеликою кількістю нерафінованої рослинної олії.
Насолоджуйтеся ароматною закускою!
Засолювання риби Страви з риби