Найчастіше для засолювання використовують білі грузді, проте чорні нітрохи не поступаються їм за смаком і своїми властивостями. Тому сміливо збирати такі гриби і заготовлюйте на зиму гарячим способом.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • чорні Грузді – 1 кг
  • Парасольки кропу – 4 шт.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.

Процес приготування:

Як солити чорні грузді гарячим способом? Почистити гриби і поскоблить у них ніжки. Залити водою.

Вимочувати чорні грузді близько доби, періодично міняючи воду на свіжу і чисту. Гриби бажано придавити гнітом типу широкої тарілки.

Через добу воду злити, гриби промити водою.

Залити в каструлі грузді водою, поставити на середній вогонь.

Коли вода в каструлі закипить, зняти пінку, покласти лавровий лист, додати перець горошком, всипати сіль і варити на середньому вогні 45 хв.

Воду злити через друшляк, залишити в ньому грузді повністю охолонути.

На дно банки покласти половину парасольок кропу і очищені часточки часнику.

Викласти шар з чорних груздів, всипати 1 ст. л. солі.

Знову покласти шар грибів і викласти кріп і часник.

Накрити зверху все марлею, встановити прес і залишити в холодному місці на 2 тижні просолитися.

Через 2 тижні чорні грузді можна вживати в їжу.

Приємного апетиту!

Гриби на зиму Грузді холодним способом на зиму Солоні гриби на зиму Солоні грузді Солоні чорні грузді Чорні грузді на зиму