Найчастіше для засолювання використовують білі грузді, проте чорні нітрохи не поступаються їм за смаком і своїми властивостями. Тому сміливо збирати такі гриби і заготовлюйте на зиму гарячим способом.
Інгредієнти: на 3 порції.
- чорні Грузді – 1 кг
- Парасольки кропу – 4 шт.
- Лавровий лист – 4 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Сіль – 2 ст. л.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
Процес приготування:
Як солити чорні грузді гарячим способом? Почистити гриби і поскоблить у них ніжки. Залити водою.
Вимочувати чорні грузді близько доби, періодично міняючи воду на свіжу і чисту. Гриби бажано придавити гнітом типу широкої тарілки.
Через добу воду злити, гриби промити водою.
Залити в каструлі грузді водою, поставити на середній вогонь.
Коли вода в каструлі закипить, зняти пінку, покласти лавровий лист, додати перець горошком, всипати сіль і варити на середньому вогні 45 хв.
Воду злити через друшляк, залишити в ньому грузді повністю охолонути.
На дно банки покласти половину парасольок кропу і очищені часточки часнику.
Викласти шар з чорних груздів, всипати 1 ст. л. солі.
Знову покласти шар грибів і викласти кріп і часник.
Накрити зверху все марлею, встановити прес і залишити в холодному місці на 2 тижні просолитися.
Через 2 тижні чорні грузді можна вживати в їжу.
Приємного апетиту!
Гриби на зиму Грузді холодним способом на зиму Солоні гриби на зиму Солоні грузді Солоні чорні грузді Чорні грузді на зиму