Солені опята в банках найсмачніший рецепт грибів на зиму. Вони стануть основою для безлічі апетитних страв: рагу, лазінні, млинців і пирогів! А готувати їх дуже просто!
Інгредієнти: на 5 арк.
- Опеньки свіжі – 2 кг
- Сіль – 240 гр.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Вода – 4 л
- Перець духмяний горошок – 15 шт.
Процес приготування:
Як солити опеньки на зиму в банках? Опеньки миємо і чистимо від бруду.
Потім замочуємо опеньки в солоній воді на 2 години.
Заливаємо в каструлю воду і доводимо до кипіння, засипаємо опеньки і варимо 40 хв. Потім зливаємо воду через друшляк. Знову заливаємо водою, додаємо сіль, перець і лавровий лист. Ставимо на вогонь, знову доводимо до кипіння і варимо 10 хв
Розкладаємо опеньки в стерилізовані банки і накриваємо кришками. Відправляємо банки в каструлю, заливаємо в неї воду трохи більше, ніж на половину і кип’ятимо банки 15 хв
Закочує банки з опеньками.
Приємного апетиту!
Гриби на зиму Опеньки на зиму Солені опята Солоні гриби на зиму Як приготувати опеньки - рецепти