Каша з ячної крупи унікальна за багатьма якостями, добре поєднується за смаком з різними продуктами і може замінити хліб. У цьому рецепті вам пропонується приготувати розсипчасту кашу, що залежить від правильного підбору співвідношення крупи і води. Таку кашу подають на гарнір до страв з риби і м’яса.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Ячна крупа – 1 склянка
  • Вода – 2.5 склянки
  • Молоко коров’яче – 2 ст.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло вершкове – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати як варити ячну кашу на воді пропорції? Відміряну кількість ячної крупи добре промийте холодною водою.

Потім пересипте її на розігріту сковорідку і трохи прожарити до легкого кремового відтінку. За цей час в каструлі для варіння каші закип’ятіть чисту воду.

У окріп потроху пересипте обсмажену ячну крупу, одночасно перемішуючи її ложкою. Кашу посоліть. Потім варіть на середньому вогні протягом 15 хвилин, поки крупа не вбере всю воду. Під час варіння каші постійно помішуйте.

У зварену кашу покладіть шматочок вершкового масла, перемішайте і залиште на 5 хвилин під закритою кришкою, щоб каша пропарилася. Вершкове масло можна замінити рослинним, тоді у вас вийде пісна каша.

Приготовану на воді ячну кашу на гарнір подавайте в гарячому або теплому вигляді. При розігріванні каша втрачає свої смакові якості.

Їжте на здоров’я!

Каші Ячна каша Ячна каша на молоці Ячна каша на молоці у каструлі