Дуже зручно мати заздалегідь запечену буряк – можна швидко приготувати борщ, борщ та інші страви з участю цього солодкого коренеплоду. Запікати можна в пергаменті або фользі – так температура концентрується навколо овоча, і добре зберігається соковитість.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Буряк – 700 – 800 гр.

Процес приготування:

Як запекти буряк для борщу у фользі в духовці? Готуємо форму для запікання буряків: застеляємо її фольгою блискучою стороною вгору по всьому периметру і формуємо бортики.

Ретельно промиваємо кожен коренеплід під проточною водою. При необхідності використовуємо щітку з м’якою щетиною, щоб видалити всі забруднення. Якщо у буряків залишилися стебла, їх зрізаємо так, щоб залишалося пару сантиметрів довжини.

Викладаємо підготовлену буряк на фольгу в форму.

Відрізаємо шматок фольги за розміром форми, щоб закрити буряк. Щільно защипуємо краю по периметру.

Духовку розігріваємо до температури 200 градусів. Встановлюємо в неї форму з буряком і запікаємо протягом години орієнтовно. Можливо, часу на запікання потрібно більше або менше – це залежить від розміру коренеплодів.

Для перевірки готовності злегка відкриваємо фольгу і протикаємо буряк тонким ножем: якщо лезо входить без опору, то коренеплоди готові.

Дістаємо буряк їх духовки і перекладаємо на тарілку для охолодження. Після цього вона легко чиститься.

Запечені коренеплоди очищаємо і використовуємо для борщу, і борщів зелених, холодника, салатів та інших страв. У шкірці запечена буряк може зберігатися в холодильнику протягом трьох-чотирьох днів.

Приємного апетиту!

Новости