У цьому рецепти ми розповімо, як смачно запекти свинину одним великим шматком в духовці. Таке м’ясо зазвичай подають як закуску на святковий стіл або використовую його для перекусу. Дуже смачно їсти його з хлібом і хріном.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Свиняча шия – 1,5 кг
- Часник – 4 зуб.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Коріандр мелений – 3 ч. л.
- Прованські трави – 3 ч. л.
- Сіль – 3 ч. л.
Процес приготування:
Як запекти шмат свинини в духовці без фольги? Для того, щоб м’ясо було соковитим, будемо використовувати мокрий метод маринування. Приготуйте маринад. В літрі гарячої води розчиніть сіль, додайте коріандр, лавровий лист і прованські трави.
М’ясо помийте, обсушіть і опустіть в маринад. Маринуйте свинину від 3 до 10 годин.
Після того, як м’ясо добре промаринується, промокніть його паперовими рушниками, змастіть сіллю і спеціями.
Зубчики часнику очистіть, наріжте пластинками. Шматочками часнику нашпигуйте свинину.
Щільної товстої ниткою зв’яжіть м’ясо, надавши йому форму батона.
Вкладіть м’ясо в рукав для запікання, додайте лавровий лист і закріпіть краю рукава.
Щоб виходив пар, зробіть кілька проколів виделкою або шпажкою на поверхні рукава.
Запікайте м’ясо в духовці при 180 градусах 60-80 хвилин. Готовність свинини перевіряйте проколом ножа, сік при цьому повинен витікати прозорий. На стіл подавайте м’ясо в охолодженому вигляді.
Приємного апетиту!
Страви з свинини