Свинина шматочками з картоплею в рукаві по своїй суті домашнє жарке. Його готують і для ситного домашнього обіду, і прикрашають їм святковий стіл. Часто до цих основних продуктів додають інші овочі для доповнення смаку страви, а в цьому рецепті вам пропонується додати достатню кількість пряних спецій (прованські трави, кмин, розмарин, шавлія та ін), адже вони визначать остаточний смак свинини з картоплею.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Свинина – 500 гр.
  • Картопля (велика) – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати шматочками свинину з картоплею в рукаві в духовці просто! Спочатку підготуйте всі продукти для приготування цієї страви.

М’ясо промийте, просушіть рушником і нарізати на середні шматочки.

Почистіть і промийте картоплини і наріжте їх шматочками, більшими за розміром, ніж м’ясо.

Почистіть цибулини і наріжте їх на півкільця.

Нарізані свинину, картоплю і цибулю перекладіть в рукав для запікання. Вибрані спеції добре перемішайте в окремій чашці. М’ясо і картоплю по своєму смаку посоліть і додайте суміш спецій.

Потім м’ясо і картоплю зі спеціями добре перемішайте, щоб спеції розподілилися рівномірно. Краю рукава щільно закріпіть кліпсами. Рукав проколіть в декількох місцях голкою. Запікайте шматочками свинину з картоплею в духовці, розігрітій до 200°С, протягом 1 години 10 хвилин.

Приємного апетиту!

Страви з свинини