Форель можна засолити цілком або розрізати її на кілька шматків. Більш бюджетний спосіб: купити цілу рибу, так як стейки, як правило, коштують дорожче. На смак солоної риби це ніяк не вплине, а у вас буде великий запас цього делікатесу.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Форель – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Сіль – 50 гр.
  • Перець чорний горошок – 12 шт.
  • Лавровий лист – 3 шт.

Процес приготування:

Як засолити форель цілком за 2 дні? Тушку форелі випатрайте і добре промийте водою.

Горошини перцю і лавровий лист подрібніть в ступці. Змішати спеції із сіллю та цукром.

натріть Тушку з усіх боків сумішшю для засолу. Загорніть рибу у чисту бавовняну тканину або пергаментний папір і покласти в холодильник.

Тримайте форель холодильнику 2 дні. Потім розгорніть рибу і спробуйте на смак.

Готову рибу можна зберігати в холодильнику не довше 7 днів.

Приємного апетиту!

Засолювання риби Солона форель Страви з риби Як засолити червону рибу в домашніх умовах