Солити апетитну горбушу сухим способом – це легко. Спробуйте простий і зрозумілий домашній рецепт. Оригінальна закуска прикрасить ваш стіл і різноманітить звичне меню.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Горбуша – 2 шт.
  • Сіль – 30 гр.
  • Цукор-пісок – 30 гр.
  • Гірчиця французька – 30 гр.
  • Перець чорний горошок – 1 ч. л.
  • Прованські трави – за смаком

Процес приготування:

Як засолити горбушу шматочками сухим способом? Горбушу спершу слід розморозити. Сіль, цукор і необхідні спеції з’єднуємо в загальній тарілці.

Розморожену рибу промиваємо під водою, потім очищаємо кісток і нарізаємо на невеликі шматочки.

Шматочки риби кладемо у велику глибоку посуд, засипаємо сухими інгредієнтами і обережно перемішуємо.

Накриваємо пряний продукт кришкою або плівкою. Зверху ставимо важку банку або щось подібне. Залишаємо конструкцію в холодильнику на добу.

Коли горбуша засолится, її можна викласти на тарілку і подавати до столу. Промивати від спецій необов’язково. Готово!

Засолювання риби Страви з риби Суха засолювання горбуші Як засолити горбушу шматочками Як засолити червону рибу в домашніх умовах