Засолювання горбуші цілком продовжить процес приготування, але при цьому ви отримаєте більш соковитий, насичений продукт. Використовуйте його для ваших холодних закусок до святкового столу і не тільки.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Горбуша – 1 шт.
- Сіль – 90 гр.
- Рідкий дим – 70 мл
- Перець чорний горошок – 8 шт.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Вода – 2 ст.
Процес приготування:
Як засолити горбушу цілком в розсолі? Розморожуємо і промиваємо червону рибу. Відрізаємо голову, хвіст і плавники. При необхідності виймаємо нутрощі.
Обережно поділяємо горбушу на дві частини. Прибираємо хребет і кісточки.
Кип’ятимо воду і відразу розчиняємо в ній сіль. Гарненько розмішуємо і охолодити до теплого стану.
Солоний розчин переливаємо в контейнер. Сюди ж додаємо рідкий дим, спеції і викладаємо горбушу. Наполягаємо добу в прохолодному місці.
Після готовності рибу витягуємо з розчину, промиваємо і подаємо до столу.
горбуша Солона Засолювання риби Страви з риби Як засолити горбушу в розсолі Як засолити червону рибу в домашніх умовах