Ікру форелі можна засолити різними способами, всі вони гарні і у всіх є свої особливості та нюанси. У цьому рецепті докладно описаний процес сухого засолу ікри форелі. Він хороший ще й тим, що немає необхідності возитися з розсолом.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Ікра форелі – 300 гр.
  • Сіль велика – 3 ч. л.

Процес приготування:

Ікру форелі в ястиках обмийте і дайте їй трохи обсохнути.

Якщо трохи ікри, то витягти її з ястиків можна руками.

Ікру перекладіть в миску і додайте необхідну кількість солі.

Ікру перемішайте, накрийте ємність кришкою і поставте в холодильник на ніч.

наступного ранку ікра буде готова до вживання.

Солону ікру можна зберігати кілька днів у холодильнику в закритій ємності і використовувати у приготуванні домашніх закусок.

Приємного апетиту!

Солона ікра Як засолити ікру форелі в домашніх умовах Як солити червону ікру