Ястики – це та прозора плівочка, яка обволікає ікринки. Як правило, перед засолкою ястики видаляються. Щоб отримати хороший результат і запас смачного делікатесу до святкового столу, перед засолкою ікри переконайтеся в тому, що вона свіжа і пружна.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Сіль – 7 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Вода – 1 л
- Ікра форелі – 200 гр.
Процес приготування:
Як засолити ікру форелі в ястиках? Помийте форель, розріжте черевце і вийміть ікру. Обполосніть ікру водою.
Закип’ятіть воду, додайте сіль і цукор.
Продовжуйте кип’ятити розсіл ще 3 хвилини. Потім остудіть розсіл до 40-50 градусів.
Ікру в ястиках покладіть в глибоку ємність і залийте теплим розсолом, залишити на 10-15 хвилин.
Потім акуратно розмішайте виделкою ікру, коли плівка намотається на зубці, просто витягніть її.
Ікру відкиньте на марлю, друшляк або дрібне сито і дочекайтеся, коли стече вся рідина.
Ікру витримайте при кімнатній температурі ще 10-15 хвилин, потім розкладіть по банках і приберіть їх в холодильник. Через 1-2 доби можна подати цей вишуканий делікатес на стіл.
Приємного апетиту!
Солона ікра Як засолити ікру форелі в домашніх умовах Як солити червону ікру